Valokuvat ovat vauvansa menettäneille vanhemmille ainoa käsinkosketeltava muisto jota vauvasta jää, muisto jota voi katsoa rakkaudella loppuelämän ajan.

Otamamme potretit ennen ja/tai jälkeen vauvan kuoleman vanhempiensa kanssa ovat kuinnanosoitus pienelle lyhyeksi jääneelle elämälle ja jäljelle jääneelle perheelle.

Kuvaamme perheitä vavoineen joko heidän kodissaan tai sairaalassa. Koska perheen tilanne on äärimmäisen tuskallinen on meidän oltava kuvaajina herkkiä perheen toiveille ja tunteille, kunnioittaa hienovaraisella toiminallamme perheen tilannetta.

Kuvaamme vauvan perheen sylissä ja erikseen, jos näin toivotaan ja toimitamme perheelle maksutta 3-5 editoitua painokelpoista digitaalista tiedostoa CD/DVD/USBllä, joihin perheillä on käyttöoikeus, joka oikeutta kuvien ja kuvatuotteiden teettämisen omaan käyttöön.

Vauvan kuvaus ei aina onnistu siten, että siitä on vanhemmille hyötyä. Tästä syystä jokaisen kuvaajan tulee olla yhteydessä sairaalan kätilöön tai muuhun henkilökuntaan, joka voi antaa tietoa vauvan tilasta. On tärkeää, ettei vauvan kuolemasta ole kulunut liian pitkää aikaa tai vauva ole pahoin, fyysisesti vahingoittunut.

Vauvan kuvaus onnistuu yleensä, jos vauva syntyy aikaisintaan viikolla 24, mutta on jokaisen kuvaajan harkinassa haluaako hän kuvata aikaisemmin keskosena syntynyttä. Tällöin suosittelen ehdottomasti olemaan yhteydessä sairaalan kätilöön tai muuhun henkilökuntaan, joka voi antaa tietoa vauvan tilasta. 

 

  @Johanna Kempf Photography /  ALL RIGHTS RESERVED