Aatami ja Eeva

February 22, 2016

Kyllä, omenassa on sen salaisuus vielä 2000 jkr. - kysehän ei toki ole näissä autuaaksi tekevissä kuvissa Aatamista ja Eevasta, mutta rakkautta oli ilmassa näitä ihania tenavia kuvatessa.

Päivä meni kuin siivillä, sillä nämä kaksi olivat vikkeliä toimissaan ja voi kuinka hauskaa oli niin heillä kuin meillä aikusillakin. 

 

 

 

Kuvaus oli sen verran stailattu, että olin paikan miettinyt etukäteen ja toin omenaämpärin paikalle, sillä mikäs on sen mukavampaa, kuin lasten puuhastella. Toki ajattelin, että omenat olisivat saaneet enemmänkin kyytiä, mutta lähinnä niitä käytettiin laskennassa ja "kosiotarkoituksessa".

 

Lasten potrettikuvaus on muuttunut aikojen saatossa eikä enää marssita ostarille studiokuvaan, jossa pönötetään paikallaan ja otetaan kuva istuen ja seisoen. Lapsipotreteissa on nykyään menoa ja meininkiä, studiolla kuvauksen stailaus mietitään tarkaan ja niin studiolla kuin miljöössäkin voidaan ottaa taiteellisia potrettikuvia sekä ns. puolidokumentaarista kuvaa kuten alla.

 

Onnistuneiden lapsipotrettien salaisuus piilee siinä, että lapsella on mukana joku rakas ihminen, jonka kanssa puuhastella. Mukana voi olla kaveri, sisarus, kummi tai mummi - valitettavan usein, kaikesta luulosta huolimatta, äiti ja isä ei ole ne parhaat vaihtoehdot. Miksi? No juuri siksi! Kun vanhemmilla on usein hirvittävä stressi kuvien onnistumisesta. Turha stressi pois mammat ja papat - jos mukana ei ole hauskuuttajaa, kuvaaja-täti kyllä keksii puuhaa. Sinun vanhempana ei tarvitse ottaa mukaan muuta kuin tenava, hyvä mieli ja luottamus siihen, että kuvista tulee loistavia :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

February 25, 2017

February 21, 2017

February 22, 2016

July 9, 2015

Please reload